Jdi na obsah Jdi na menu

Zájezdy, divadla, výlety

Plánované zájezdy, divadla, výlety:

Zájezd do Třebíče a Jaroměřic nad Rokytnou v úterý 7. května 2024

Odjezd z Nového Města na Mor. v 7.00 hod. 

ZačínámeTřebíčí. Navštívíme baziliku sv. Prokopa a židovské město se synagogou - památky UNESCO. Potom odjedeme do Jaroměřic nad Rokytnou, kde nás čeká oběd. Po obědě je na programu návštěva nově zrenovovaného barokního chrámu sv. Markéty a zámku. Budeme mít i chvíli pro sebe a můžeme si vybrat prohlídku zámecké zahrady, muzea básníka Otokara Březiny, nakoupit si v místním zahradnictví sazenice ...

Podrobnosti o místě odjezdu na příští schůzce.

 

Zájezd do Neratova

Další náš výlet za poznáním se uskuteční ve středu 13. září 2023. Tentokrát to bude obec Neratov. Navštívíme kostel, který má pozoruhodnou minulost, seznámíme se s vesnicí, prohlédneme si pivovar ( vstupné 60- Kč ), bude čas i na oběd, pokud počasí dovolí nakoukneme i do okolní přírody. 

Odjíždíme tedy ve středu 13. září 2023 v 7.00 hod. od novoměstského kulturního domu.

 

Na první schůzce v lednu 2023 jsme si odhlasovali zájezd na jižní Moravu. 

Trasa výletu: Milotice  s prohlídkou zámku a zahrad, přístav Vnorovy, plavba lodí částečně po řece Moravě a po Baťově kanále s průvodcem, opět zpět do Vnorov  a dále Strážnice. Na oběd si zajedeme do motorestu v Petrově - Plžích. 

Termín zájezdu: 17. 5. 2023

Čas a místo odjezdu:

6:25 Bystřice nad Pernštejnem u prodejny Penny

6:45 Nové Město na Moravě u kulturního domu

Milotice - renesanční zámek nazývaný Perla jihovýchodní Moravy. Petrov Plže - areál je tvořen jedněmi z nejstarších staveb lidové architektury u nás - vinné sklípky v počtu asi 80, budovaných už od 15. století. Strážnice - starobylé město s bohatou historií - zámek, skanzen lidové architektury, tradice folklorních slavností, koštů ap. 

 

prispevky-jaro.jpg