Jdi na obsah Jdi na menu

Jak jsme v roce 2016 pracovali

7. 3. 2017

Onkologický klub Návrat, zapsaný spolek, má 49 členů. Šest členů je z oblasti Bystřicka, jedna členka ze Svratouchu, 43 členů je z Nového Města na Moravě a okolí, dva z Dobré Vody.

Na schůzkách klubu se setkáváme ve volné diskusi s řešením některých problémů, které trápí naše členy či rodinné příslušníky. Velký přínos schůzek klubu je v oblasti porozumění, přátelství a udržení dobré nálady.

Schůzkám klubu se snažíme dát určitý program. Při klubových setkání někteří členové přispívají recitací básní, zpěvem či seznámením členů spolku s některým zajímavým prožitkem – zájezdem, účastí v lázních, případně na ozdravných pobytech.

Na naši činnost si různými způsoby opatřujeme finanční prostředky. Z části jsou výdaje hrazeny z vlastních zdrojů (členské příspěvky) od Města Nové Město na Moravě jsme obdrželi příspěvek na činnost. V neposlední řadě jsme získali sponzorské dary.  Dalším významným příjmem našeho spolku je podíl na prodeji „kytiček“ – akce je organizovaná Ligou proti rakovině.

Náš klub patří do oblasti sociálních služeb se je třeba zmínit, že naše činnost je evidována v Komunitním plánu sociálních služeb Města Nového Města na Moravě a jeho regionu.

V oblasti sportovní pořádáme cvičení v tělocvičně a v neposlední řadě účast na turistických pochodech.

V oblasti kultury jsme uskutečnili zájezd do Horáckého divadla v Jihlavě dne 21. 3. 2016 na představení Někdo to rád horké, 13. 5. 2016 do Boleradic na představení Divá Bára, 3. 6. 2016 do Janáčkova divadla v Brně na představení Polská krev a 2. 12. 2016 do Mahenova divadla v Brně na představení Saturnin.

Spolek uskutečnil pro svoje členy lázeňský pobyt ve Františkových Lázních ve dnech 5.–12. 6. 2016. Zúčastnilo se ho 10 členů. Rekondičního pobytu na Třech Studních ve dnech 19.–24. 9 2016 se zúčastnilo 28 členů.

Velkým úspěchem v roce 2016 je získání 1. místa v kategorii „Skokan roku“ za prodej kytiček. Ocenění jsme obdrželi dne 7. prosince 2016 při slavnostním vánočním koncertu, organizovaným Ligou proti rakovině. S oceněním jsme současně obdrželi i odměnu.

Ve dnech 9. až 10. září 2016 jsme spolupořádali s Ligou proti rakovině výstavu „Každý svého zdraví strůjcem“. Na výstavě jsme prezentovali náš klub a ve spolupráci s Městským úřadem Nové Město na Moravě a Městským úřadem Bystřice nad Pernštejnem jsme zajišťovali kulturní program na oba dva dny.

Součástí každého setkání je volná zábava, která rozhodně přispívá k tomu, že se necítíme ve svém zdravotním omezení sami.

Spolek má i webové stránky  www.ok-navrat.estranky.cz.